NJEGOVA SVETOST PATRIJARH SRPSKI GOSPODIN PAVLE JUČE JE PRISUSTVAO NA SVEČANOJ MISI ZA BLAŽENOPOČIVŠEG PAPU RIMSKOG JOVANA PAVLA DRUGOG

Sinoć u rimokatoličkoj Katedrali Blažene Device Marije u Beogradu služena je Misa za blaženopočivšeg Papu Jovana Pavla Drugog. Prisustvovao je Njegova Svetost Patrijarh Srpski Gospodin Pavle u pratnji Njegovog Preosveštenstva vikarnog Episkopa jegarskog Gospodina Dr. Porfirija.
Misu je služio Preuzvišeni Nadbiskup beogradski Gospodin Stanislav Hočevar, sa Apostolskim Nuncijem u Beogradu Preuzvišenim Nadbiskupom Gospodinom Euđeniom Sbarbarom, i Monsinjorom Đurom Džudžarom, uz sasluženje svog sveštenstva Rimokatoličke Nadbiskupije beogradske.
Njegova Svetost Patrijarh srpski G. Pavle se obratio prisutnima i pomolio Gospodu da bude milistiv i prema Papi Jovanu Pavlu da se i On nađe među onima koje Gospod priznaje za svoje verne sluge, ” da Gospod i nama pomogne da se i mi na toj strani nađemo”. Posle obraćanja Njegove Svetosti Patrijarha G. Pavla katedralom je odjeknuo dug i snažan aplauz.
Na komemoraciji o Papinom delu i zaslugama bilo je mnoštvo govornika posle kojih je čitana poezija blaženopočivšeg Pape Jovana Pavla Drugog, i pojane pesme komponovane na Njegove stihove.
Službi su prisustvovali i, predstavnici Evangelističke slovačke Crkve, Jevrejske zajednice, Islamske verske zajednice, predsednik Narodne Skupštine Republike Srbije, g. Predrag Marković, ministar vera u Vladi Republike Srbije, g. Milan Radulović, članovi diplomatskog kora, i ugledne ličnosti iz javnog života.

~ Vijest preuzeta sa www.spc.org.yu od 07. 04. 2005. g~

 

 
   

[novosti] [eparhija] [sv.sava gk] [episkop] [istorija] [manastir]
[
publikacije] [adresar] [riznica] [apel] [linkovi]

Ћирилица

Copyright © 2003, 2004, 2005 Gornjokarlovačka Eparhija.
Designed by SeRGio