ХИРОТОНИЈА ЕПИСКОПА ГЕРАСИМА (ПОПОВИЋА)

Његова Светост Патријарх српски Г.Г. Павле ће 24. јула у манастиру Гомирје са почетком у 18.00 часова служити чин Наречења новоизабраног Епископа горњокаловачког Господина Герасима, игумана манастира Крка.
У недељу
25. јула 2004. године, са почетком у 9.00 часова Његова Светост Патријарх српски Г.Г. Павле ће  на Светој Архијерејској Литургији , уз присуство великог броја Епископа извршити чин Хиротоније и Устоличења Епископа Г.Г. Герасима.
Архимандрит Герасим (Зоран) Поповић је рођен 15. фебруара 1972. у Горњем Липљу. Завршио је богословију "Св.Три јерарха" у манастиру Крки, а потом Московску Духовну Академију. Као ученика трећег разреда богословије замонашио га је садашњи митрополит дабробосански Николај. У чин ђакона рукоположен је на светог Архангела
Михаила 1991, а у чин јеромонаха рукоположио га је митрополит загребачко-љубљански и све италије Г. Јован, 5. октобра 1998. Те године постаје игуман манастира Крке.
На манастирску славу Св Архангела, 2003. год
.  епископ далматински Г.Г.Фотије одликује га чином архимандрита. Као старешина манастира залагао се за обнову манастира, богословије у којој је и предавао од њеног обнављања 2001. године. Успео је да око себе окупи младо братство.

 

[новости] [епархија] [св.сава гк] [епископ] [историја] [манастир]
[публикације] [адресар] [ризница] [апел] [линкови]

   

Latinica

Copyright 2003, 2004 Gornjokarlovačka Eparhija.
Designed by SeRGio