HIROTONIJA EPISKOPA GERASIMA (POPOVIĆA)

Njegova Svetost Patrijarh srpski G.G. Pavle će 24. jula u manastiru Gomirje sa početkom u 18.00 časova služiti čin Narečenja novoizabranog Episkopa gornjokalovačkog Gospodina Gerasima, igumana manastira Krka.
U nedelju
25. jula 2004. godine, sa početkom u 9.00 časova Njegova Svetost Patrijarh srpski G.G. Pavle će  na Svetoj Arhijerejskoj Liturgiji , uz prisustvo velikog broja Episkopa izvršiti čin Hirotonije i Ustoličenja Episkopa G.G. Gerasima.
Arhimandrit Gerasim (Zoran) Popović je rođen 15. februara 1972. u Gornjem Liplju. Završio je bogosloviju "Sv.Tri jerarha" u manastiru Krki, a potom Moskovsku Duhovnu Akademiju. Kao učenika trećeg razreda bogoslovije zamonašio ga je sadašnji mitropolit dabrobosanski Nikolaj. U čin đakona rukopoložen je na svetog Arhangela Mihaila 1991, a u čin jeromonaha rukopoložio ga je mitropolit zagrebačko-ljubljanski i sve italije G. Jovan, 5. oktobra 1998. Te godine postaje iguman manastira Krke.
Na manastirsku slavu Sv Arhangela, 2003. god
.  episkop dalmatinski G.G.Fotije odlikuje ga činom arhimandrita. Kao starešina manastira zalagao se za obnovu manastira, bogoslovije u kojoj je i predavao od njenog obnavljanja 2001. godine. Uspeo je da oko sebe okupi mlado bratstvo.

 

 
   

[novosti] [eparhija] [sv.sava gk] [episkop] [istorija] [manastir]
[
publikacije] [adresar] [riznica] [apel] [linkovi]

Ћирилица

Copyright © 2003, 2004 Gornjokarlovačka Eparhija.
Designed by SeRGio