Света Архијерејска Литургија у Мариндолу

* 13. 09. 2009 год.

У Недељу 14. по Духовима у Мариндолу (Словенија) у храму Светих апостола Петра и Павла, Његово Преосвештенство Епископ далматински Г.Г. Фотије служио је Свету Архијерејску Литургију уз саслужење Његовог Преосвештенства Епископа горњокарловачког Г.Г. Герасима и свештенства епархије горњокарловачке.

У свом обраћању на крају литургије Епископ Герасим је поздравио и захвалио се Епископу далматинском Фотију на посети коју је учинио Свештеној Епископији горњокарловачкој, као и за началствовање на Светој Евхаристији и доношењу благослова далматинских светиња.

Епископ далматински Фотије је узвратио захвалност Епископу Герасиму, истакавши да се радује што је имао благослов да служи Свету Литургију у Мариндолу и том приликом тумачећи Јеванђелску причу о свадби царевог сина истакао да оставимо овоземаљске бриге и да се обучени у свадбено рухо добрих дела наших, одазовемо позиву Цара и Господа нашег како бисмо постали сапричасници Царства Небеског.
Након Свете Литургије трпезу љубави поводом овог великог догађаја за Православне Србе у Мариндолу припремила је породица Саве и Анке Нешковић где су деца из Беле Крајине извела пригодан културно-уметнички програм.

   

   


[новости] [епархија] [св.сава гк] [епископ] [историја] [манастир]
[публикације] [адресар] [ризница] [апел] [линкови]

   

Latinica

Copyright 2003, 2004, 2005 Gornjokarlovačka Eparhija.
Designed by SeRGio