Sveta Arhijerejska Liturgija u Marindolu

* 13. 09. 2009 god.

U Nedejlju 14. po Duhovima u Marindolu (Slovenija) u hramu Svetih apostola Petra i Pavla, Njegovo Preosveštenstvo Episkop dalmatinski G.G. Fotije služio je Svetu Arhijerejsku Liturgiju uz sasluženje Njegovog Preosveštenstva Episkopa gornjokarlovačkog G.G. Gerasima i sveštenstva eparhije gornjokarlovačke.

U svom obraćanju na kraju liturgije Episkop Gerasim je pozdravio i zahvalio se Episkopu dalmatinskom Fotiju na posjeti koju je učinio Sveštenoj Episkopiji gornjokarlovačkoj, kao i za načalstvovanje na Svetoj Evharistiji i donošenju blagoslova dalmatinskih svetinja.

Episkop dalmatinski Fotije je uzvratio zahvalnost Episkopu Gerasimu, istakavši da se raduje što je imao blagoslov da služi Svetu Liturgiju u Marindolu i tom prilikom tumačeći Jevanđelsku priču o svadbi carevog sina istakao da ostavimo ovozemaljske brige i da se obučeni u svadbeno ruho dobrih djela naših, odazovemo pozivu Cara i Gospoda našeg kako bismo postali sapričasnici Carstva Nebeskog.

Nakon Svete Liturgije trpezu ljubavi povodom ovog velikog događaja za Pravoslavne Srbe u Marindolu pripremila je porodica Save i Anke Nešković gde su djeca iz Bele Krajine izvela prigodan kulturno-umjetnički program.

   

   

 

 
   

[novosti] [eparhija] [sv.sava gk] [episkop] [istorija] [manastir]
[
publikacije] [adresar] [riznica] [apel] [linkovi]

Ћирилица

Copyright © 2003, 2004, 2005 Gornjokarlovačka Eparhija.
Designed by SeRGio