Proslava Svetog mučenika Trifuna

* 13/14. 02. 2009 god.

U navečerje praznika Svetog mučenika Trifuna u prepunoj sali Zorin doma predavanje na temu „Svete  tajne u Predanju Pravoslavne Crkve“ a u organizaciji Eparhije gornjokarlovačke i Srpske pravoslavne Crkvene opštine u Karlovcu održao je prezviter Aleksandar Đakovac, magistar teologije i kordinator za versku nastavu beogradsko-karlovačke mitropolije.

  

Svetu Arhijerejsku Liturgiju povodom proslave praznika Svetog mučenika Trifuna (14 februar)- krsne slave Episkopa gornjokarlovačkog G.G. Gerasima, služio je Episkop dalmatinski Fotije uz sasluženje Episkopa stobiskog Davida, Episkopa gornjokarlovačkog Gerasima, sveštenstva i monaštva Mitropolije beogradsko-karlovačke i Eparhija zahumsko-hercegovačke, dalmatinske i gornjokarlovačke.

        

Episkop dalmatinski Fotije u svojoj besedi čestitao  je Episkopu Gerasimu krsnu slavu i pozdravio verni narod koji se  sabrao na Svetu Evharistiju. Episkop stobiski David čestitavši Episkopu Gerasimu krsnu slavu naglasio je da u mučeništvu Svetog Trifuna vidi i mučeništvo koje Vladika Gerasim sa svojim narodom prolazi i doživljava svedočeći veru Hristovu u stradalnoj Eparhiji gornjokarlovačkoj.

Nakon Svete Liturgije, u manastiru Bogorodice Trojeručice u Donjem Budačkom za sve goste priređena je trpeza ljubavi. 

     

     

 

 
   

[novosti] [eparhija] [sv.sava gk] [episkop] [istorija] [manastir]
[
publikacije] [adresar] [riznica] [apel] [linkovi]

Ћирилица

Copyright © 2003, 2004, 2005 Gornjokarlovačka Eparhija.
Designed by SeRGio