Прослава Светог мученика Трифуна

* 13/14. 02. 2009 год.

У навечерје празника Светог мученика Трифуна у препуној сали Зорин дома предавање на тему Свете  тајне у Предању Православне Цркве а у организацији Епархије горњокарловачке и Српске православне Црквене општине у Карловцу одржао је презвитер Александар Ђаковац, магистар теологије и кординатор за верску наставу београдско-карловачке митрополије.

  

Свету Архијерејску Литургију поводом прославе празника Светог мученика Трифуна (14 фебруар)- крсне славе Епископа горњокарловачког Г.Г. Герасима, служио је Епископ далматински Фотије уз саслужење Епископа стобиског Давида, Епископа горњокарловачког Герасима, свештенства и монаштва Митрополије београдско-карловачке и Епархија захумско-херцеговачке, далматинске и горњокарловачке.

        

Епископ далматински Фотије у својој беседи честитао  је Епископу Герасиму крсну славу и поздравио верни народ који се  сабрао на Свету Евхаристију. Епископ стобиски Давид честитавши Епископу Герасиму крсну славу нагласио је да у мучеништву Светог Трифуна види и мучеништво које Владика Герасим са својим народом пролази и доживљава сведочећи веру Христову у страдалној Епархији горњокарловачкој.

Након Свете Литургије, у манастиру Богородице Тројеручице у Доњем Будачком за све госте приређена је трпеза љубави. 

     

     


[новости] [епархија] [св.сава гк] [епископ] [историја] [манастир]
[публикације] [адресар] [ризница] [апел] [линкови]

   

Latinica

Copyright 2003, 2004, 2005 Gornjokarlovačka Eparhija.
Designed by SeRGio