Архијерејска Литургија у Личком Петровом Селу
и посета породицама Шупут и Панић у Кореници

* 12. 10. 2008 год.

Епископ Герасим служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светих апостола Петра и Павла у Личком Петровом Селу а затим у Кореници посетио породице Шупут и Панић.

Жељко Шупут и Милан Панић, православни Срби, који су се са својим породицама вратили на вековна огњишта, ухапшени су од стране власти и оптужени за наводне ратне злочине у Кореници, те више од две године провели у затвору у Ријеци да би сада били пуштени на слободу чекајући пресуду за нешто што нису починили и за шта су неправедно, без икаквих доказа оптужени. Нити један сведок оптужбе није директно сведочио и указао на то да су били ни на један начин мучени и малтертирани од стране оптужених. У разговору са житељима Коренице о њима су се могле чути само речи похвале о томе колико су честити и поштени људи и то не само од стране српског него и хрватског становништва што су на суду потврдили сведочећи у корист одбране.

Поставља се следеће питање: зашто се увек интезивирају хапшења када се примети да је у појединим крајевима пораст повратка прогнаног становништва на своја вековна огњишта. Да ли то неко жели спречити наставак повратка? Коме то сметају Срби у Хрватској? Докле ће се наставити подизање сумњивих и лажних оптужница?

Надајући се да ћемо добити одговоре на ова питања молимо се Господу да породицама Шупут и Панић да снаге да издрже ове тешке тренутке и да истрају у својој мукотрпној борби.

     


[новости] [епархија] [св.сава гк] [епископ] [историја] [манастир]
[публикације] [адресар] [ризница] [апел] [линкови]

   

Latinica

Copyright 2003, 2004, 2005 Gornjokarlovačka Eparhija.
Designed by SeRGio