Додик је ипак био у праву

Претучена јер је хтјела заштитити Србе

Пишу: Вања Незировић, Борис Цветковић Фото: Томислав Сердар/ CROPIX

ЗАГРЕБ - Због напада на Гордану Лукач Коритник (60), правобранитељицу за равноправност сполова, у понедјељак око 16 сати у кафићу Sweet corner у улици Преображенског, полиција је ухитила пијаног Томислава М. (27) са 0,99 промила алкохола у крви, Дамира Б. (30) са 1,59 промила и Вању Н. (26) који су судјеловали у инциденту.

Тројица су младића, наиме, вријеђали пролазнике те им добацивали погрдне ствари. Гордана Лукач Коритник у пролазу их је упозорила на понашање, на што је један од младића устао те ју шаком погодио у главу.

Од силине ударца Г. Коритник је пала на тло. Возилом Хитне помоћи превезена је у болницу Сестре милосрднице, гдје су доктори утврдили да је лакше озлијеђена. С њом се у болници сусрела одвјетница Дениза Антић.

- Ријеч је о лакшим озљедама. Г. Лукач Коритник је више сензибилизирана за права свих појединаца. Младићи су вријеђали србе православце који су излазили из цркве. Само их је упозорила на понашање. Напад на њу нема везе с њезиним послом - устврдила је одвјетница Д. Антић.


[новости] [епархија] [св.сава гк] [епископ] [историја] [манастир]
[публикације] [адресар] [ризница] [апел] [линкови]

   

Latinica

Copyright 2003, 2004, 2005 Gornjokarlovačka Eparhija.
Designed by SeRGio