Dodik je ipak bio u pravu

Pretučena jer je htjela zaštititi Srbe

Pišu: Vanja Nezirović, Boris Cvetković  Foto: Tomislav Serdar/CROPIX

ZAGREB - Zbog napada na Gordanu Lukač Koritnik (60), pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova, u ponedjeljak oko 16 sati u kafiću Sweet corner u ulici Preobraženskog, policija je uhitila pijanog Tomislava M. (27) sa 0,99 promila alkohola u krvi, Damira B. (30) sa 1,59 promila i Vanju N. (26) koji su sudjelovali u incidentu.

Trojica su mladića, naime, vrijeđali prolaznike te im dobacivali pogrdne stvari. Gordana Lukač Koritnik u prolazu ih je upozorila na ponašanje, na što je jedan od mladića ustao te ju šakom pogodio u glavu.

Od siline udarca G. Koritnik je pala na tlo. Vozilom Hitne pomoći prevezena je u bolnicu Sestre milosrdnice, gdje su doktori utvrdili da je lakše ozlijeđena. S njom se u bolnici susrela odvjetnica Deniza Antić.

- Riječ je o lakšim ozljedama. G. Lukač Koritnik je više senzibilizirana za prava svih pojedinaca. Mladići su vrijeđali srbe pravoslavce koji su izlazili iz crkve. Samo ih je upozorila na ponašanje. Napad na nju nema veze s njezinim poslom - ustvrdila je odvjetnica D. Antić.

 

 
   

[novosti] [eparhija] [sv.sava gk] [episkop] [istorija] [manastir]
[
publikacije] [adresar] [riznica] [apel] [linkovi]

Ћирилица

Copyright © 2003, 2004, 2005 Gornjokarlovačka Eparhija.
Designed by SeRGio