Света Тајна Јелеосвећења у Богородичином манастиру

У среду, 4. априла 2018. године, Страсне седмице, као и претходних година, на Свету Тајну Јелеосвећења у манастиру Пресвете Богородице Тројеручице у Доњем Будачком, окупио се велики број верника Епархије горњокарловачке као и из осталих крајева. Свету Тајну Јелеосвећења служио је Његово Преосвештенствo Епископ горњокарловачки г. Герасим уз саслужење архимандрита Михаила, протопрезвитера-ставрофора Миће Костића, протопрезвитера Миле Ристића, протопрезвитера Слободана Дракулића, протонамесника Предрага Пантелића, презвитера Драгана Михајловића и ђакона Будимира Кокотовића.
По окончању Свете Тајне Јелеосвећења приређено је послужење у манастирском конаку за све присутне који су увеличали ово сабрање.
Света Тајна Јелеосвећења састоји се из молитава свештеника и помазивања болесника освећеним уљем, кроз које делује Божија благодат за оздрављење болесника, a болест овде подразумева обољење душе или тела. Божија благодат у овој Светој Тајни лечи тело од његове немоћи и чисти душу од њених грехова. Ова Света Тајна се врши у Цркви од Христовог времена. По заповести Христовој апостоли су ишли да проповедају Јеванђеље, и међу другим људима и „помазивали јелејем многе болеснике и лечили их“ (Мк. 6, 13).

Scroll To Top
Descargar musica