Нова демократија

У ноћи с недеље на понедељак (02/03. децембра 2007 год.), непознати починиоци су (ако их се пронађе, случајно, онда су или пијани или малоумни или малолетни) из познатих разлога, a тo je мржња према Србима и свему што је српско, графитима исписали зидове православног храма Светог Николе у Пули. Ове слике графита говоре сву мржњу, нетрпељивост и освету (као да су мало злочина чинили) према другом народу. Узнемирујући догађај пријављен је полицији, те су послије обављеног очевида,  графити  уклоњени.

Иначе Црква Светог Николе у Пули је заштићени споменик Културе Републике Хрватске и датира из раног 6. вијека. Црква је неколико пута била обијана, а важно је споменути и  крађу која се десила 1991. године, када је из Цркве однесен велики број икона, како са иконостаса тако и из самог храма, непроцјењиве вриједности, које нису никада пронађене као ни починиоци како тада тако и данас.

По ко зна који пут се питамо, коме то Православне Светиње сметају, пошто се тако опходе према њима? У ког Бога вјерују ови трагични људи, који су способни на освету и бесконачну мржњу?

М.С.

         


[новости] [епархија] [св.сава гк] [епископ] [историја] [манастир]
[публикације] [адресар] [ризница] [апел] [линкови]

   

Latinica

Copyright 2003, 2004, 2005 Gornjokarlovačka Eparhija.
Designed by SeRGio