Петровдан у Епархији горњокарловачкој

   Поводом храмовне славе храма  Светих апостола Петра и Павла у Залужници (12. Јула), Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г.г. Герасим, уз саслужење више свештеника подручне епархије, служио је Свету Архијерејску Литургију.  На Литургији су били присутни: Председник комисије Владе Републике Србије за верску наставу у основним и средњим  школама - протопрезвитер Љубо Стојановић, конзул-жеран  Генералног конзулата Републике Србије у Ријеци госпођа Мира Јегдић, представници општине Врховине: начелник Милорад Делић и доначелник Мирослав Машић, као и велики број верника.
   У својој беседи Епископ Герасим је говорио о значају светих апостола Петра и Павла, посебну пажњу обративши на то како су они били прости људи, и како су се као такви  удостојили овога што данас јесу,  првоврховни апостоли, учитељи и заштитници, како се и у самом тропару њима каже.  Владика је такође нагласио и важност свете тајне Евхаристије, у којој се ми сједињујњмо са Христом, рекавши како је то оно што нас не само сједињује него и чува и спасава,  јер смо са Христом,  у Христу и за Христа.
   У поподневним часовима Епископ Герасим је у Личком Петровом Селу, поред храма Светих апостола Петра и Павла, крстио пет катихумена које је за примање Свете тајне Крштења припремио јереј Далибор Танасић.

         

         


[новости] [епархија] [св.сава гк] [епископ] [историја] [манастир]
[публикације] [адресар] [ризница] [апел] [линкови]

   

Latinica

Copyright 2003, 2004, 2005 Gornjokarlovačka Eparhija.
Designed by SeRGio