Храмовна слава у Горњим Дубравама

      На празник преподобне мати Параскеве 27. октобра ове године у Горњим Дубравама Епископ горњокарловачки Г. Герасим служио је Свету Архијерејску Литургију уз саслужење свештенства и монаштва подручне му Епархије.
     Преподобна мати Параскева иначе храмовна слава у Горњим Дубравама, ове године је прослављена уз велики број православних верника. Овој светитељки се заветује велики број жена које посте и причешћују се на Светој Литургији, што је свих ових досадашњих година, а тако би требало бити и у будуће означавало пуноћу саборности и иконизовало царство небеско. Исто тако традиционално на свету Петку у Горњим Дубравама врши се парастос за упокојене.
      У својој беседи Епископ је поздравио присутне вернике честитавши им празник и нагласивши моменте из живота преподобне Параскеве, која се одрекла свега материјалнога као и саме себе и узела крст свој и кренула за Христом, што је обавеза свих нас православних хришћана, чија домовина није овдје на земљи него у царству небеском и заједници са Христом.

         


[новости] [епархија] [св.сава гк] [епископ] [историја] [манастир]
[публикације] [адресар] [ризница] [апел] [линкови]

   

Latinica

Copyright 2003, 2004, 2005 Gornjokarlovačka Eparhija.
Designed by SeRGio