Hramovna slava u Gornjim Dubravama

    Na praznik prepodobne mati Paraskeve 27. oktobra ove godine u Gornjim Dubravama Episkop gornjokarlovački G. Gerasim služio je Svetu Arhijerejsku Liturgiju uz sasluženje sveštenstva i monaštva područne mu Eparhije.
     Prepodobna mati Paraskeva inače hramovna slava u Gornjim Dubravama, ove godine je proslavljena uz veliki broj pravoslavnih vernika. Ovoj svetiteljki se zavetuje veliki broj žena koje poste i pričešćuju se na Svetoj Liturgiji, što je svih ovih dosadašnjih godina, a tako bi trebalo biti i u buduće označavalo punoću sabornosti i ikonizovalo carstvo nebesko. Isto tako tradicionalno na svetu Petku u Gornjim Dubravama vrši se parastos za upokojene.
     U svojoj besedi Episkop je pozdravio prisutne vernike čestitavši im praznik i naglasivši momente iz života prepodobne Paraskeve, koja se odrekla svega materijalnoga kao i same sebe i uzela krst svoj i krenula za Hristom, što je obaveza svih nas pravoslavnih hrišćana, čija domovina nije ovdje na zemlji nego u carstvu nebeskom i zajednici sa Hristom.

         

 

 
   

[novosti] [eparhija] [sv.sava gk] [episkop] [istorija] [manastir]
[
publikacije] [adresar] [riznica] [apel] [linkovi]

Ћирилица

Copyright © 2003, 2004, 2005 Gornjokarlovačka Eparhija.
Designed by SeRGio