ВИДОВДАН У ОГУЛИНУ

На празник Светог великомученика цара Лазара Косовског - Видовдан,  Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки Г. Герасим уз саслужење протојереја Јеленка Стојановића, протосинђела Михајла Вукчевића те јереја Милана Симића, служио је Свету Архијерејску Литургију у граду Огулину. Честитајући многобројним верницима велики Српски празник Видовдан, Епископ је истакао примјер Св.Великомученика цара Лазара, који је изабрао пут истине и љубави, као и наши очеви и ђедови, који нам дадоше праву вјеру и прави пут, говорећи да ми исто требамо ићи тим путем те сачувати вјеру ђедова и оставити је својим синовима и унуцима неискварену.
Подржавајућу нашу браћу у Републици Македонији и саосјећајући патњу са блажењејшим Архиепископом и Митрополитом  скопским Јованом , Епископ наглашава да су наша браћа у Македонији на челу са Архиепископом Јованом изабрали баш тај пут истине , који је изабрао и Свети великомученик цар Лазар и сви они мученици који пострадаше за Господа Нашег Исуса Христа, од првих векова Цркве па све до данас. Преосвећени Владика је замолио присутне вернике да се помоле за нашу браћу у Македонији, да не осете као мноштво мученика, затворске решетке, тамнице те гвоздене ланце. Молећи Бога да им да снаге да издрже искушења са којима се сусрецу у данашње време као у првим вековима Цркве када су хришћани гоњени и страдали од многобожачке руке.
На крају беседе Епископ Герасим представио је вреницима новорукоположеног свештеника Милана Симића, који ће служити у Огулину, молећи Бога за сваки благослов новом свештенику, али исто тако молећи вернике да буду уз свог свештеника , да му помогну , не стидећи се своје вере Православне. Такође Епископ је честитао Крсну Славу Св.великомученика цара Лазара Српском Националном Већу у граду Огулину, те у краткој посети захвалио се властима у Огулину на позиву и досадашњиој сарадњи.

~ Вијест примљена из Канцеларије Његовог Преосвештенства Епископа Г.Г. Герасима ~

 

[новости] [епархија] [св.сава гк] [епископ] [историја] [манастир]
[публикације] [адресар] [ризница] [апел] [линкови]

   

Latinica

Copyright 2003, 2004, 2005 Gornjokarlovačka Eparhija.
Designed by SeRGio