СРПСКА ЦРКВА ДОБИЛА СВОГ ПРЕДСТАВНИКА У ЕУ
ИГУМАН ДАНИЛО У БРИСЕЛУ

На предлог Европске уније, а на иницијативу српског православног епископа западноевропског Луке Ковачевића, парох пулско-перојски игуман Данило Љуботина из Епархије горњокарловачке Српске православне цркве (СПЦ) у Хрватској, именован је за сталног представника СПЦ при ЕУ у Бриселу. Он је први представник СПЦ који је добио дипломатско послање при ЕУ.
- Суштина мог ангажовања је да заступам интересе СПЦ-а у ЕУ, као и да делујем на плану већег приближавања и бољег разумевања између СПЦ-а и Брисела. Такође, сада ће и проток информација са терена о реалном и актуелном стању у епархијама и парохијама СПЦ-а бити бржи до ЕУ. Настојаћу да помогнем убрзавању процеса европских интеграција - изјавио је за "Вести" игуман Данило.
Отац Данило припада монашком реду свештенства. Завршио је Богословију "Свети Сава" у Београду, факултетске студије на Академији "Светог Сергија",  у Паризу, а постдипломске студије на Универзитету у Фрајбургу у Швајцарској.

Вијест преузета из ВЕСТИ из Франкфурта, независни дневни лист дијаспоре на српском језику за Европу, Америку и Аустралију;  Обј. 23.децембар 2004, на Стр3.

 

[новости] [епархија] [св.сава гк] [епископ] [историја] [манастир]
[публикације] [адресар] [ризница] [апел] [линкови]

   

Latinica

Copyright 2003, 2004 Gornjokarlovačka Eparhija.
Designed by SeRGio