Sveta Tajna Jeleosvećenja u Bogorodičinom manastiru

U sredu, 4. aprila 2018. godine, Strasne sedmice, kao i prethodnih godina, na Svetu Tajnu Jeleosvećenja u manastiru Presvete Bogorodice Trojeručice u Donjem Budačkom, okupio se veliki broj vernika Eparhije gornjokarlovačke kao i iz ostalih krajeva. Svetu Tajnu Jeleosvećenja služio je Njegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački g. Gerasim uz sasluženje arhimandrita Mihaila, protoprezvitera-stavrofora Miće Kostića, protoprezvitera Mile Ristića, protoprezvitera Slobodana Drakulića, protonamesnika Predraga Pantelića, prezvitera Dragana Mihajlovića i đakona Budimira Kokotovića.
Po okončanju Svete Tajne Jeleosvećenja priređeno je posluženje u manastirskom konaku za sve prisutne koji su uveličali ovo sabranje.
Sveta Tajna Jeleosvećenja sastoji se iz molitava sveštenika i pomazivanja bolesnika osvećenim uljem, kroz koje deluje Božija blagodat za ozdravljenje bolesnika, a bolest ovde podrazumeva oboljenje duše ili tela. Božija blagodat u ovoj Svetoj Tajni leči telo od njegove nemoći i čisti dušu od njenih grehova. Ova Sveta Tajna se vrši u Crkvi od Hristovog vremena. Po zapovesti Hristovoj apostoli su išli da propovedaju Jevanđelje, i među drugim ljudima i „pomazivali jelejem mnoge bolesnike i lečili ih“ (Mk. 6, 13).

Scroll To Top
Descargar musica