Osvećenje hrama u Gornjim Dubravama

U nedelju, 15. jula tekuće godine, na praznik Polaganja rize Presvete Bogorodice, Nјegovo Preosveštensvo Episkop bihaćko-petrovački g. Sergije i domaćin Episkop gornjokarlovački g. Gerasim, osvetili su novoobnovljeni hram Prepodobne mati Paraskeve u Gornjim Dubravama.

Nakon čina tronosanja  novoobnovljenog hrama, Episkopi g. Sergije i g. Gerasim služili su Svetu Arhijerejsku Liturgiju uz saslužnje: arhimandrita Mihaila, arhimandrita Nauma, protoprezvitera-stvarofora Miće Kostića, protoprezvitera-stavrofora Gorana Petkovića i đakona Budimira Kokotovića.

Besedeći po okončanju sabranja, NJegovo Preosveštenstvo Episkop bihaćko-petrovački g. Sergije, čestitao je današnji praznik i osvećenje novoobnovljenog hrama iz 1730. godine, uputivši reči podrške i ohrabrenja pristunim vernicima, ali i svim eparhiotima širom Eparhije gornjokarlovačke.

Episkop g. Gerasim se prigodnim rečima zahvalio dragom gostu, Episkopu bihaćko-petrovačkom g. Sergiju za njegov dolazak i zablagodario na rečima podrške upućenim u divnoj besedi. Takođe, Episkop je zahvalio svim priložnicima koji su pomogli obnavljanje hrama Prepodobne mati Paraskeve u Gornjim Dubravama, protoprezviteru Milanu Simiću nadležnom parohu,  kao i uvaženim gostima: g. Davoru Trupkoviću, pomoćniku Ministra kulture u Vladi Republike Hrvatske, g. Daliboru Domitroviću, gradonačelniku grada Ogulina sa saradnicima, g. Viktoru Šehovskom, konzulu Ruske federacije, g. Vladimiru Mitroviću, konzulu Republike Srbije, kumu hrama g. Siniši Periću, kao i svim ljudima dobre volje koji su na bilo koji način učestvovali u obnovi hrama.

Nakon Liturgijskog sabranja upriličena je Trpeza LJubavi u porti hrama, za sve koji su svojim prisustvom uveličali današnji praznik.

Scroll To Top
Descargar musica