Hramovna slava na Sušaku

U četvrtak, Svetle sedmice, 06. maja 2021. godine, kada molitveno proslavljamo podvige Svetog velikomučenika Georgija, Njegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački g. Gerasim načalstvovao je Svetim Evharistijskim sabranjem u hramu Svetog velikomučenika Georgija na Sušaku.

Njegovom Preostveštenstvu Episkopu Gerasimu su sasluživali: protoprezviter – stavrofor Mićo Kostić, protoprezviter Jovan Galamić, đakoni Budimir Kokotovič i Nebojša Anđić.

U svojoj arhipastirskoj besedi Episkop Gerasim je istakao: Primer iskrene ljubavi prema Bogu jeste primer Svetog velikomučenika Georgija, koji je i život svoj položio za Gospoda i upotpunosti ispunio Gospodnje zapovesti o ljubavi. Gospod je svoje učenike i sve one koji su hodili za njime poučio da će stradati, ali isto tako i rekao da se ne boje, jer On Gospod je  pobedio svet. Svete mučenike koje praznujemo i slavimo, kao zaštitnike svojih domova i hramova, njih treba da sledujemo jer su oni imali najiskreniji izraz ljubavi prema nekome tj. na prvom mestu prema Gospodu, a onda prema bližnjim svojim, jer su položili život svoj za bližnje svoje, a ta žrtva čini i gradi zajednicu sa Bogom. I danas kao i uvek je bilo progona od strane onih koji misle da ubijajući i progoneći druge Bogu službu vrše, a dobro znamo da mi nismo nikada u mogućnosti da drugima oduzimamo ili darujemo život, sve to pripada Bogu.

Scroll To Top
Descargar musica