Episkop Gerasim: Priklonimo naše glave svemu što dolazi od Gospoda

Dana 07.04.2023. godine, kada se svečano proslavlja praznik Blagovijesti, Njegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački gospodin Gerasim služio je Svetu Arhijerejsku Liturgiju u hramu Svetog Nikolaja Mirlikijskog u Puli. 

Njegovom preosveštenstvu sasluživali su: arhimandrit mr Naum (Milković), protoprezviter-stavrofor Radoslav Anđelić, protoprezviter-stavrofor Goran Petković, protoprezviter Jovan Galamić i protođakon Nebojša Anđić.

Nakon liturgijskog sabranja episkop Gerasim proizneo je besjedu okupljenim vjernicima. 

Mi se danas prisećamo događaja kada je Arhangel Gavril blagovestio, to jeste objavio blagu i radosnu vest Mariji Djevi da će začeti i roditi sina, te mu dati ime Isus, što znači spasitelj svih. Kada je Presveta Bogomajka primila blagu vest, ona nije proturečila nego je jednostavnim rečima izgovorila: “Evo sluškinje Gospodnje, neka mi bude po reči Tvojoj.” Upravo ovim rečima Presveta Bogorodica je prihvatila čovečanski udeo u tajni spasenja roda ljudksoga. Prihvativši volju Božiju, Marija Djeva je odbacila svoju ljudsku volju, koja je svojstvena svakom čovjeku, te krenula putem izvršenja plana Božijeg.

Isto tako draga braćo i sestre, mi smo pozvani da odbacimo svoju ogrehovljenu volju i pratimo volju Božiju kako bismo došli do našeg konačnog cilja, a to je oboženja čovjeka. Zato ugledajmo se na Presvetu Bogorodicu i priklonimo naše glave svemu onome što dolazi od Boga, jer sve što od Boga dolazi nama je na spasenje. Amin.

Scroll To Top
Descargar musica