Njegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački Gerasim: Krst je spasonosni lijek

U Krstopoklonu nedelju, 27. marta 2022. godine, kada se molitveno proslavlja Prepodobni Benedikt Nursijski, Njegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački g. Gerasim načalstvovao je svetim Evharistijskim sabranjem u Sabornom hramu Svetog Oca Nikolaja Mirlikijskog Čudotvorca u Karlovcu.

Preosvećenom Episkopu g. Gerasimu su sasluživali: protoprezviter – stavrofor Radoslav Anđelić, protoprezviter Darko Dugonjić, prezviter Saša Lončina i protođakon Nebojša Anđić.

U svojoj arhipastriskoj besjedi Episkop Gerasim je prisutne poučio rekavši:

Draga braćo i sestre Gospod nam daje spasonosni lijek. Mi ljudi nismo svjesni koliko je teška bolest grijeha koju nosimo u sebi. Gospod nam nudi lijek koji je i On sam uzeo na sebe i dobrovoljno postradao za nas ljude. Taj spasonosni lijek jeste Krst. To je naš lični krst koji nosimo u ovom svijetu, krst našega života kojeg dobrovoljno prihvatamo iz ruku Gospoda. Prihvatimo bez roptanja sve ono što Gospod daje i dobro i loše, da bi smo se mogli nazvati istinskom djecom Božijom. Zato nam Gospod u Jevanđelju govori i poziva nas, nikoga ne primoravajući, da ko hoće da ide za Njim neka se odrekne sebe, dakle, nema primoravanja i teranja na tako veliki i strašan podvig, taj put je put Gospodnji i put svetih, i taj put je Jevanđelski, uzak, ali spasonosan. Odreći se sebe znači odreći se grehovnog čovjeka u nama, kako bi smo se sjedinili sa Bogom. 

 

Scroll To Top
Descargar musica