Učenici O. Š. “Dvor” iz Dvora na Uni u posjeti svetinjama eparhije Gornjokarlovačke

Blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa gornjokarlovačkog gospodina Gerasima, učenici pravoslavne vjeronauke O. Š. Dvor iz Dvora, u utorak 07. juna 2022. godine poklonili su se svetinjama Eparhije gornjokarlovačke i tom prilikom posjetili hram Svetog velikomučenika Georgija u Srpskim Moravicama, manastir Sv. Jovana Krstitelja u Gomirju, hram Svetog velikomučenika Georgija u Ogulinu i hram Vavednja Presvete Bogorodice u Plaškom.

Riječima dobrodošlice ispred hrama u Srpskim Moravicama učenike je dočekao protojerej-stvarofor Jelenko Stojanović, paroh srpskomoravički, upoznavši učenike sa istorijom parohije i hrama.
U manastiru  Gomirju učenike je dočekao arhimandrit Mihailo duhovnik manastira, gdje ih je uz riječi dobrodošlice upoznao sa istorijom “najzapadnijeg srpskog manastira”. Nakon dužeg boravka u manastiru učenici su se uputili u Ogulin, gdje ih je dočekao protojerej Milan Simić, paroh ogulinski, riječima dobrodošlice upoznavši učenike sa istorijom parohije i hrama. Iz Ogulina učenici su se uputili u Plaški, gdje su posjetili  hram Vavednja Presvete Bogorodice. Dočekao ih je jerej Saša Kremić paroh plaščanski, približivši učenicima istoriju mjesta i hrama.
U kasnim večernjim satima učenici su se uputili put Banije.

Protonamjesnik Jugoslav Maksimović, paroh dvorski

Scroll To Top
Descargar musica