Uručena pomoć postradalima u zemljotresu 2020. godine na parohiji dvorskoj

Dana, 18. maja 2021. godine, u okviru akcije prikupljanja pomoći za  sve one koji su postradali u razornom zemljotresu krajem 2020. godine, deo prikupljenih sredstava Eparhija gornjokarlovačka uručila je ugroženim porodicama na prostoru parohije dvorske.

Od razornog zemljotresa Eparhija gornjokarlovačka je prikupila određena sredstva od kojih je kupljena roba u vidu bele tehnike koju je uručio protonamjesnik Jugoslav Maksimović, paroh dvorski, a pomoć je data sledećim porodicama: g. Vojislavu Golubovcu iz Zrina, g. Nikoli Vujaniću iz Zrinskih Brđana, g. Iliji Vujaniću iz Zrinskih Brđana, i g. Radi Bomeštaru iz Pedlja sa svojim porodicama.

Razumevajući ozbiljnost i tragediju u kojoj se zadesio narod Banije, Eparhija gornjokarlovačka nastavlja i dalje pomaganje i prikupljanje sredstava te će u skladu sa sredstvima truditi se da pomogne svim postradalim širom Banije. Ovom prilikom još jednom apelujemo  i pozivamo sve ljude dobre volje da zajedno svima ugroženima što pre omogućimo koliko je to moguće normalne uslove za život i time pokažemo brigu i spremnost da se žrtvujemo i mislimo o drugima.

Svoje uplate za pomoć postradalom narodu i obnovu svetinja možete uplatiti na sledeće račune:

RAIFFEISEN BANK AD
IBAN: HR8824840081500147900
SWIFT: RZBHHR2X
SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA U HRVATSKOJ, EPARHIJA GORNJOKARLOVAČKA
MAŽURANIĆEVA 4
47000 KARLOVAC

SA NAZNAKOM: POMOĆ POSTRADALIMA OD ZEMLJOTRESA
MODEL: HR00
POZIV NA BROJ: 2020-12

SA NAZNAKOM: POMOĆ ZA OBNOVU SAKRALNIH OBJEKATA
MODEL: HR00
POZIV NA BROJ: 1824-65

 

Scroll To Top
Descargar musica