Susret dece u Rijeci i Sušaku

Blgoslovom Nјegovog Presveštenstva Episkopa gornjokarlovačkog g. Gerasima, u okrviru proslave velikog jubileja 800 godina Autokefalnosti Srpske Pavoslavne crkve, kao i 80 godina od završetka i osvećenja hrama Svetog velikomučenika Georgija na Sušaku, u organizaciji Srpske pravoslavne crkvene opštine riječke na Rijeci, od 16. do 17. novebra 2019. godine, grad Rijeku posetili su deca, učenici veronauke iz Dvora, Hrvatske Kostajnice, Petrinje, Gline, Topuskog, Vrginmosta, Darde, Kneževih Vinograda, Budimaca.
Deci iz pomenutih mesta iz Eparhije gornjokarlovačke i Eparhije osečkopoljske i baranjske, pridružili su se i učenici veronauke iz Rijeke.
Cilj okupljanja učenika veronauke na Sušaku i Rijeci bila je povezivanje pravoslavne dece u Republici Hrvatskoj. Učenici su obišli istorijske i kulturne znamenitosti grada Rijeke, hram Svetog oca Nikolaja, hram Svetog velikomučenika Georgija, kao i obližnu Opatiju.
Ovaj značajni projekat realizovan je trudom g. Nikole Ivaniša (zamenika riječkog gradonačelika), kao i VSNM Županije, Prosvijete, VSNM grada Rijeke i g. Petra Mamule (PGŽ).

Scroll To Top
Descargar musica