Sredoposna nedelja u Karlovcu

Vera sve može da učini, sve da tvori. Nadu milost Božja ograšuje i čini je nepostidnom. A ljubav nikada, ne pada, ne zastaje i ne da mira onome koji je zanet njenim blaženim oduševljenjem. (Lestvica, Pouka 30)

U četvrtu nedelju Svete Četrdesetnice (Sredoposnu) 11. aprila 2021. godine, i kada svršavamo spomen na prepodobnog i bogonosnog oca našeg Jovana Lestvičnika, pisca čuvenog i znamenitog dela „Lestvica“, a molitveno proslavljajući Svetog prepodobnog Marka Aretuskog, Njegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački g. Gerasim načalstvovao je Svetim evharistijskim sabranjem u Sabornom hramu Svetog Oca Nikolaja Mirlikijskog Čudotvorca u Karlovcu.

Preosvećenom Episkopu g. Gerasimu su sasluživali: protoprezviter – stavrofor Radoslav Anđelić, protoprezviter Darko Dugonjić i đakon Nebojša Anđić.

U svojoj arhipastirskoj besedi Episkop Gerasim je rekao: Jevanđelje nam danas svedoči isceliteljsku delatnost Gospodnju, u kome je Gospod projavio ljubav prema čoveku iscelivši mladića u kome je boravio demon. Vera je ono što je potrebno čoveku da bi dobio isceljenje od Gospoda, zato je ona neophodna svima nama, ali vera naša treba da bude delotvorna, ona koja blagodaću Duha Svetoga isceljuje i nadopunjuje svako ljudsko biće. Gospod hoće, da kroz molitvu i sa čvrstom verom pristupamo Njemu i time potvrđujemo da je naš Gospod Hristos pravi i istinski Bog – Životodavac.

Scroll To Top
Descargar musica