Sredoposna nedelja u Karlovcu

U četvrtu nedelju Svete Četrdesetnice (Sredoposnu) 03. aprila 2022. godine, i kada svršavamo spomen na prepodobnog i bogonosnog oca našeg Jovana Lestvičnika, pisca čuvenog i znamenitog dela „Lestvica“, a molitveno proslavljajući Svetog prepodobnog Jakova Ispovjednika, Njegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački g. Gerasim načalstvovao je Svetim evharistijskim sabranjem u Sabornom hramu Svetog Oca Nikolaja Mirlikijskog Čudotvorca u Karlovcu.

Preosvećenom Episkopu g. Gerasimu su sasluživali: protoprezviter – stavrofor Radoslav Anđelić, protoprezviter Darko Dugonjić i prezviter Saša Lončina i protođakon Nebojša Anđić.

Nakon završenog liturgijskog sabranja narodu se obratio Episkop Gerasim govoreći:

“…Bog je svuda i na svakom mjestu. On vidi i dopušta da nas demon muči i kuša. Ali, ako vjerujemo Njemu kao Tvorcu svega, keo nekom ko je dao život svoj za nas bićemo zaštićeni Njegovom blagodaću. To smo i mogli vidjeti iz današnje jevanđeljske priče gdje čovjek moli Gospoda da mu izliječi sina od napada demona govoreći: Gospode pomozi mom nevjerju. Upravo putem tih riječi on je iskazao svoju vjeru u Gospoda, a samim tim Gospod je odgovorio i izliječio mladića.”

Scroll To Top
Descargar musica