Slava Svetojovanovskog manastira u Gomirju

Svetom Arhijerejskom Liturgijom na kojoj je načalstvovao Njegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački G. Gerasim, dana 07. jula 2022. godine svečano i molitveno je proslavljen praznik rođenja Svetog Jovana Krstitelja i Preteče – Ivanjdan, koji je ujedno slava i zaštitnik manastira Gomirja.

Preosvećenom Episkopu Gerasimu su sasluživali: arhimandrit Naum (Milković), protoprezviter – stavrofor Mićo Kostić, protoprezviter – stavrofor Jelenko Stojanović, protoprezviter – stavrofor Radoslav Anđelić, protoprezviter–stavrofor Milan Duduković, protoprezviter – stavrofor Goran Petković i protođakon Nebojša Anđić.

Nakon zaamvone molitve  izvršeno je osvećenje slavskog koljiva i rezanje kolača, u slavu Božiju i u čast Svetog Jovana Krstitelja zaštitnika ove svete obitelji.

Njegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački g. Gerasim u svojoj arhipastirskoj besjedi govorio je o živtu Svetog Jovana te naglasio:

…Molimo Boga braćo i sestre kao što su Zaharija i Jelisaveta molili – da bude milostiv,  da nam da oproštaj svih naših sagrešenja, pa makar i onaj poslednji dan našeg ovozemaljskog bitisanja…

Scroll To Top
Descargar musica