Slava Svetobogorodičinog manastira u Donjem Budačkom

Evharistijskim sabranjem u manastirskom hramu Svetih apostola Petra i Pavla u Donjem Budačkom,  molitveno je proslavljena uspomena na čudotvornu Ikonu Presvete Bogorodice Trojeručice, zaštitnice ove Sveštene obitelji. Sabranjem je načalstvovao Njegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački g. Gerasim uz sasluženje arhimandrita Mihaila, protoprezvitera-stavrofora Radoslava Anđelića, prozvitera Jovana Galamića, prezvitera Branka Santrača i đakona Budimira Kokotovića.

Episkop g. Gerasim u svojoj besedi je čestitao svim prisutnima današnji praznik i poučio ih o značaju Presvete Bogorodice i današnjeg praznika, u koji je prema predanju ikona Trojeručica, iscelila ruku Svetog Jovana Damaskina, kada mu je ona odsečena po zapovesti damaskog kalifa. Presveta Bogoridica je zaštnica svih nas, koji joj se molimo, jer je ona primer smirenja, istakao je Episkop g. Gerasim.

Nakon Sabranja osvećeni su slavski kolač i koljivo, nakon čega je za sve prisutne vernike priređeno posluženje i Trpeza Ljubavi u manastirskom konaku.

Na današnji dan navršilo se i četrnest godina od hirotonije Episkopa g. Gerasima i uvođenja u tron Episkopa gornjokarlovačkih.

 

Scroll To Top
Descargar musica