Slava Svetobogorodičinog manastira u Donjem Budačkom

Evharistijskim sabranjem, dana 25. 07. 2020. godine, u manastirskom hramu Svetih apostola Petra i Pavla u Donjem Budačkom, molitveno je proslavljena uspomena na čudotvornu Ikonu Presvete Bogorodice Trojeručice, zaštitnice ove Sveštene obitelji.
Sabranjem je načalstvovao Njegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački g. Gerasim uz sasluženje sveštenstva Mitropolije zagrebačko-ljubljanske, Eparhije osječkopoljske i baranjske, i Eparhije gornjokarlovačke.
Episkop gornjokarlovački g. Gerasim po blagodati i Daru Presvetoga i Životvornoga Duha, danom Svetim Apostolima i Učenicima, od kojih je primio vlast da deli različite činove i stepene onima koji se udostojiše, rukopoložio je ipođakona Nebojšu Anđića u čin đakona.
U svojoj arhipastirskoj besedi, vladika Gerasim čestitao je svim prisutnima današnji praznik i poučio ih o značaju Presvete Bogorodice i današnjeg dana, u koji je prema predanju ikona Trojeručica, iscelila ruku Svetog Jovana Damaskina, kada mu je ona odsečena po zapovesti damaskog kalifa. Presveta Bogoridica je zaštnica svih nas, koji joj se molimo, jer je ona primer smirenja. Na kraju besede, čestitao je novorukopoloženom đakonu Nebojši, kome je zaželeo da revnosno obavlja službu u korist Svete Crkve naše.
Nakon Sabranja osvećeni su slavski kolač i koljivo, nakon čega je za sve prisutne vernike priređeno posluženje i Trpeza LJubavi u manastirskom konaku.
Na današnji dan (25. 07. 2004. g.) navršilo se i 16 godina od hirotonije Njegovog Preosveštenstva Episkopa g. Gerasima i uvođenja u tron Episkopa gornjokarlovačkih.

Scroll To Top
Descargar musica