Slava Svetobogorodičinog manastira u Donjem Budačkom

Proslava praznika čudotvorne ikone Presvete Bogorodice Trojeručice, koja je ujedno i slava manastira i Sveštene obitelji Presvete Bogorodice Trojeručice u Donjem Budačkom, započela je večernjim bogosluženjem sa petohlebnicom u navečerje praznika.
Večernjim bogosluženjem, u manastirskom hramu Svetih i prvovrhovnih apostola Petra i Pavla, načalstvovao je Njegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački g. Gerasim i uz sasluženje protoprezvitera-stavrofora Radoslava Anđelića, prezvitera Branko Santrač i đakona Budimira Kokotovića.

Evharistijskim sabranjem, dana 25. jula 2019. godine, u manastirskom hramu Svetih apostola Petra i Pavla u Donjem Budačkom, molitveno je proslavljena uspomena na čudotvornu Ikonu Presvete Bogorodice Trojeručice, zaštitnice ove Sveštene obitelji.
Sabranjem je načalstvovao Njegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački g. Gerasim uz sasluženje sveštenstva Mitropolije zagrebačko-ljubljanske i Episkopije gornjokarlovačke.
Episkop g. Gerasim u svojoj besedi je čestitao svim prisutnima današnji praznik i poučio ih o značaju Presvete Bogorodice i današnjeg praznika, u koji je prema predanju ikona Trojeručica, iscelila ruku Svetog Jovana Damaskina, kada mu je ona odsečena po zapovesti damaskog kalifa. Presveta Bogoridica je zaštnica svih nas, koji joj se molimo, jer je ona primer smirenja, istakao je Episkop g. Gerasim.
Nakon Sabranja osvećeni su slavski kolač i koljivo, nakon čega je za sve prisutne vernike priređeno posluženje i Trpeza LJubavi u manastirskom konaku.
Na današnji dan (25. jula 2004. g.) navršilo se i 15 godina od hirotonije Njegovog Preosveštenstva Episkopa g. Gerasima i uvođenja u tron Episkopa gornjokarlovačkih.
Scroll To Top
Descargar musica