Sveta Tajna Jeleosvećenja u Bogorodičinom manastiru

U Veliku sredu 28. aprila 2021. godine, Strasne sedmice u manastiru Presvete Bogorodice Trojeručice u Donjem Budačkom, služena je Sveta Tajna Jeleosvećenja koju je služio Njegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački g. Gerasim.

Sveto Pismo i crkveno Predanje nam svedoče drevnost ove Svete Tajne koja se nad potrebitima obavljala još u prvim vekovima hrišćanstva. Ona se prvenstveno služi radi  isceljenja duše i tela, a to nam potvrđuje i Jevanđelje rečima svetog apostola Jakova: Boluje li ko među vama? Neka dozove prezvitere crkvene, i neka se mole nad njim, pomazavši ga uljem u ime Gospodnje. I molitva vere će spasiti bolesnika, i podignuće ga Gospod; i ako je grehe učinio, oprostiće mu se. (Jak. 5, 14-15)

Preosvećenom Episkopu Gerasimu su sasluživali: protoprezviter – stavrofor Goran Petković, protoprezviter Mile Ristić, protoprezviter Milan Simić, protonamesnik Nikola Malobabić, prezviter Branko Santrač, prezviter Saša Kremić i đakon Budimir Kokotović.

Po okončanju Svete Tajne Jeleosvećenja, trudom arhimandrita mr Nauma, priređeno je posluženje u manastirskom konaku za sve vernike koji su uveličali ovo sabranje.

Scroll To Top
Descargar musica