Sveta arhijerejska liturgija u hramu Svetog Proroka Ilije u Tesliću

Povodom 30 godina od završetka bogoslovije Sveta Tri Jerarha, generacija 1988 – 1993 okupila se da prosalvi ovaj jubilej. Proslava je počela Svetom arhijerejskom liturgijom u hramu Svetog Proroka Ilije u Tesliću kojom je načalstvovao Njegovo Preosveštenstvo episkop gornjokarlovački g. Gerasim, uz sasluženje Njegovog Preosveštenstva episkopa osečkopoljskog i baranjskog g. Heruvima, te uz molitveno prisustvo Njegovog Preosveštenstva episkopa zvorničko – tuzlanskog g. Fotija. Preosvećenim episkopima sasluživalo je 12 sveštenika iz generacije 1988 – 1993 i dva profesora.
Po zaamvonoj molitvi izvršen je parastos za upokojene profesore i školske kolege nakon čega se episkop Gerasim obratio prisutnima rekavši: 

Okupismo se ovde po promislu Božijem, a po blagoslovu preosvećenog episkopa zvorničko – tuzlanskog Fotija, da se prije svega  pomolimo Bogu, da Njemu blagodarimo za sve u životu. Blagodarimo i za dobor i za loše jer od Boga nam dolazi ono što je po Njegovom promislu ali i ono po Njegovom dopuštenju, a opet sve radi našeg spasenja. Mi smo se danas sabrali ovde kao generacija bogoslova koja je završila 1993. godine.  Želim da se zahvalim prvo domaćinu episkopu Fotiju, čijim blagoslovom i dobrotom smo ovde služili Svetu Liturgiju, a uz sasluženje brata našega Heruvima episkopa osečkopoljskog i baranjskog, hvala ocima profesorima koji su danas sa nama, ocu Savi Jakovljeviću i ocu Zoranu Tripiću, gospodinu Draganu Učuru. Hvala svima vama, a posebno mojim školskim kolegama koji su došli. Neka Gospod sve vas nagradi svojim istinskim i neprolaznim dobrima, kako bismo zadobili Carstvo Nebesko i kako bismo bili pred Prestolom Višnjega.

Scroll To Top
Descargar musica