Sveta Arhijerejska Liturgija u Peroju i proslava dvadeset pet godina mature

Dana 29. i 30. maja 2018. godine u Istri, obeleženo je dvadeset pet godina od završetka XXIII kola svršenih bogoslova generacije 1988/1993. g. Bogoslovije Sveta Tri Jerarha u manastiru Krka. Domaćin ovogodišnje proslave bio je Episkop gornjokarlovački g. Gerasim.
Na dan kada naša Sveta Crkva proslavlja uspomenu na Svetog apostola Andronika i Svete Junije, dana 30. maja, služena je Sveta Arhijerejska Liturgija u hramu Svetog Spiridona u Peroju. Evharistijskim sabranjem načalstvovao je Njegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački g. Gerasim uz sasluženje svojih školskih kolega i sveštenstva Eparhije gornjokarlovačke.
Sveštena Eparhija gornjokarlovačka od danas je bogatija za još jednog poslanika na njivi Gospodnjoj. Njegovo Preosveštensvo Episkop gornjokarlovački g. Gerasim rukopoložio je u toku Liturgije đakona Branka Santrača u prezviterski čin.
Na kraju liturgije, Episkop g. Gerasim služio je pomen svim preminulim profesorima i učenicima ove generacije.
Po okončanju Svete Liturgije, Episkop g. Gerasim obratio se prisutnom sveštenstvu i vernicima, čestitavši im današnji praznik i poučivši ih o blagodatnim darovima Svetoga Duha. Na kraju besede, čestitao je novorukopoloženom prezviteru Branku Santraču, kome je zaželeo da revnosno obavlja službu u korist Svete Crkve naše.

Scroll To Top
Descargar musica