Sveta Arhijerejska liturgija u Karlovcu

U nedelju 35. po Duhovima, 07. februara 2021. godine i kada se molitveno proslavljaju Sveti Grigorije Bogoslov, Prepodobni Publije i Sveti prepmuč. Grigorije Pećki, Njegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački g. Gerasim načalstvovao je Svetim evharistijskim sabranjem u Karlovcu.

Episkopu g. Gerasimu su sasluživali protoprezviter-stavrofor Radoslav Anđelić, protoprezviter Darko Dugonjić i đakon Nebojša Anđić.

U svojoj arhipastirskoj besedi vladika Gerasim je poučio prisutne rekavši: „U jevanđelju smo čuli priču o slepome Vartimeju koji je sedeo pored puta i kada je čuo da će tuda proći Gospod obratio se Njemu vičući da ga isceli i pomiluje. U tom smislu Isusova molitva „Gospode Isuse Hriste Sine Božiji pomiluj me grešnoga“ jeste jedna od čestih molitava koja bi trebala da bude u srcu i našim mislima, a molitvom se obratio i slepi Vartimej tražiće iscelenje i milost od Gospoda, a Gospod projavljujući svoje čovekoljublje iscelio je slepoga i time je pokazao da je Gospod, Gospodar i tela i duše i sve što posedujemo u sebi i oko sebe jeste dar Božiji. Zato je potrebno da sva naša čula koja imamo treba da slave Boga i taj vid koji imamo treba da njegujemo u duhovnom smislu i zato je potrebno da molitvom tražimo milost Božiju.“

Scroll To Top
Descargar musica