Sveta Arhijerejska Liturgija na praznik Vavedenja Presvete Bogorodice u Karlovcu

U subotu, 04.12.2021 kada naša Sveta Crkva proslavlja praznik Vavedenja Presvete Bogorodice, Njegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački G. Gerasim služio je Svetu Arhijerejsku Liturgiju u Sabornom hramu Svetog Nikolaja Mirlikijskog u Karlovcu.

Episkopu su sasluživali protoprezviter – stavrofor Radoslav Anđelić, protoprezviter Darko Dugonjić, prezviter Saša Lončina i protođakon Nebojša Anđić.

Po okončanju Evharistijskog sabranja, Episkop Gerasim se obratio prisutnim vjernicima čestitavši im današnji praznik Vavedenja Presvete Bogorodice i u svojoj besjedi poučio vjerne, protumačeći začalo iz Jevanđelja, naglasivši:

 

Smirenje koje je imala Bogorodica odgovaravši Arhanđelu: “Evo sluškinje Gospodnje, neka bude po riječi Tvojoj” je upravo ključ našeg spasenja i baš kao što je ona uvedena u Hram, tako i mi treba što češće da posjećujemo naš hram i aktivno učestvujemo u bogosluženjima kako bi se udostojili vječnog života u Gospodu Isusu Hristu.

 

Na kraju besjede Episkop Gerasim je još jednom čestitao svim prisutnim vjernicima današnji praznik i poželio da puni smirenja i ljubavi zajedno dočekamo i hramovnu slavu sabornog hrama u Karlovcu, Svetog Oca Nikolaja Mirlikijskog koji se proslavlja 19. decembra.

Scroll To Top
Descargar musica