Sveta Arhijerejska Liturgija na praznik Bogojavljenja

Njegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački gospodin Gerasim je danas 19. januara 2022. godine na veliki hrišćanski praznik Bogojavljenje služio Svetu Arhijerejsku Liturgiju u Karlovcu.
Episkopu Gerasimu su sasluživali: protoprezviter-stavrofor Radoslav Anđelić, protoprezviter Darko Dugonjić, prezviter Saša Lončina i protođakon Nebojša Anđić.

Nakon Svete Liturgije episkop je izvršio čin velikog osvećenja bogojavljenske vodice kako bi okupljeni vjernici mogli da je upotrebe i ponesu svojim domovima za upotrebljavanje tokom cijele godine.

U svojoj arhipastirskoj besedi prisutnima se obratio Episkop gornjokarlovački gospodin Gerasim čestitajući ovaj veliki hrićanski praznik rečima pouke, naglasivši da je Hristovim krštenjem u rijeci Jordanu osvećena celokupna tvorevina Božija jer Hristos je svojim krštenjem pokazao na koji način se posvećujemo i bivamo deca Božija. Dalje u svojoj besjedi episkop poučava narod govoreći da na dan Hristovog Krštenja u Novom Zavjetu prvi put imamo potvrdu Svete Trojice: Sin koji se krštava, Sveti Duh koji silazi s neba u vidu goluba i Bog Otac koji govori: „ Ovo je sin moj ljubljeni koji je po mojoj volji…“

Nakon besjede Episkop je još jednom poželio sretan praznik svim okupljenim vjernicima, te ih pokropio osvećenom vodicom.

Scroll To Top
Descargar musica