Savindan u Petrinji

U nedelju 32. po Duhovima (30. janara), u hramu sv. Spiridona Čudotvorca u Petrinji, služena je sveta Liturgija na kojoj su, pored većeg broja vernika, aktivno učešće uzeli i naši najmlađi parohijani. Liturgijskom sabranju su prisustvovale i gospođa Dragana Jeckov, saborska zastupnica i gospođa Mirjana Olujić, zamenica sisačko-moslavačkog župana.

Nakon zamvone molitve osveštani su slavski darovi, čime su učenici proslavili školsku slavu svetoga Savu. Slaveći lik i delo svetog oca našeg Save, učenici OŠ „Jabukovac“, sa svojim drugarima vrtićkog i predškolskog uzrasta, uzneli su recitacije u čast ovog divnog ugodnika Božjeg.

U nastavku predviđenog programa prisutni su imali priliku da pogledaju predstavu „Ježeva kućica“, autora Branka Ćopića, a u izvođenju članica biblioteke „Zaharije Orfelin“ Srpskog kulturnog centra Vukovar. Pouka odigrane predstave upućena je svima koji se nalaze na zemljotresom pogođenom području i ona glasi da trebamo gajiti čvrste osećaje prema onome što imamo, a naročito prema svom domu, bez obzira kakav on bio.

Nakon odigrane predstave, svetosavsku priredbu je svojim nastupom uveličao hor Domaćigosti iz Zagreba, pod vođstvom gospođe Jovane Lukić. Izvedenim numerama “Bolji život” i “Zemlja”, iz epicentra razornog zemljotresa upućena je poruka da se bez obzira na sva iskušenja banijska ognjišta neće ugasiti.

Protoprezviter Saša Umićević, paroh petrinjski

 

Scroll To Top
Descargar musica