Rođenje Presvete Bogorodice – slava hrama u Glini

U utorak, 21. septembra 2021. godine, svečano i molitveno je proslavljen praznik i hramovna slava glinskog hrama, Rođenje Presvete Bogorodice – Mala Gospojina.

Svetim evharistijskim sabranjem u privremenom bogoslužbenom prostoru pored hrama, koji je nažalost oštećen u nizu zemljotresa koji su pogodili Baniju, načalstvovao je Njegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački G. Gerasim, uz sasluženje protojereja Mile Ristića, protojereja Saše Umićevića i protođakona Nebojše Anđića. Svojim pojanjem, evharistijsko sabranje uljepšale su monahinje iz manastira Jasenovac u Eparhiji slavonskoj.

Po zaamvonoj molitvi Episkop Gerasim je zajedno sa sveštenstvom i vjernim narodom osvetio slavske darove – kolač i žito, koji su prineseni  u slavu Božiju i u čast Rođenja Presvete Majke Božije, zaštitnice žitelja ovoga mjesta.

U svojoj arhipastirskoj besjedi Episkop Gerasim je istakao važnost i značaj današnjeg praznika, a isto tako duhovno okrepio i osnažio žitelje Gline i okolnih sela sabranih na današnjoj Liturgiji, a koji su zaista mnogo stradali i pretrpjeli nebrojene muke i iskušenja usled situacije u kojoj su se našli.

Neka bi nas Presveta Bogorodica čuvala, hranila i bila sa nama u sve dane našeg života!

Scroll To Top
Descargar musica