Proslava hramovne slave u Gornjim Dubravama

Na dan kada naša Sveta Crkva molitveno proslavlja uspomenu na Prepodobnu mati Paraskevu – Svetu Petku, služena je Sveta Arhijerejska Liturgija u hramu posvećenom ovoj ugodnici Božijoj u Gornjim Dubravama.

Evharistijskim sabranjem načalstvovao je Njegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački G. Gerasim, uz sasluženje arhimandrita Mihaila (Vukčevića), protojereja Milana Simića, jereja Saše Kremića i protođakona Nebojše Anđića.

Besjedeći po okončanju bogosluženja, Episkop Gerasim je čestitao vernom narodu, žiteljima ovog mesta, njihovu slavu i nebeskog zaštitnika, Prepodobnu mati Paraskevu – Svetu Petku, koja vazda željna podvižničkog života Hrista radi, odade se strogim podvizima: ugledajući se na život svetitelja i čije mošti i dan danas, divnim čudesima svojim neprekidno proslavljaju Gospoda, uvek divnog u svetima Svojim.

Nakon Evharistijskog sabranja izvršen je trokratni ophod oko hrama, odslužen je mali pomen sveštenoslužiteljima, ktitorima, priložnicima i parohijanima ovog svetog hrama, nakon čega je Episkop Gerasim zajedno sa sveštenstvom i vjernim narodom osvetio slavske darove – kolač i žito, koji su prineseni u slavu Božiju i u čast današnjeg praznika.

Scroll To Top
Descargar musica