Proslava slave Sabornog hrama u Karlovcu

U sredu, dana 18. decembra, u navečerje praznika, večernjim bogosluženjem sa petohlebnicom u Sabornom karlovačkom hramu, započela je proslava zaštitnika Svetog Nikolaja, Arhiepiskopa Mirlikijskog Čudotvorca. Večernjim bogosluženjem načalstvovao je Nјegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački g. Gerasim uz sasluženje arhimandrita Nauma, protoprezvitera-stavrofora Radoslava Anđelića i đakona Budimira Kokotovića.

Na sam dan praznika Svetog Nikolaja Čudotvorca, NJegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački g. Gerasim, načalstvovao je Svetom Arhijerejskom Liturgijom u Sabornom hramu u Karlovcu. Episkopu su sasluživali, arhimandrit Naum, protoprezviter-stavrofora Radoslav Anđelić i đakon Budimir Kokotović.
Nakon osvećenja slavskog kolača i koljiva u čast zaštitnika i patrona Sabornog karlovačkog hrama, prigodnom besedom, svim prisutnim vernicima, Episkop g. Gerasim je čestitao današnji veliki praznik i proizneo besedu o pročitanom jevanđelskom odlomku o Blaženstvima.
Nakon sabranja, upriličena je Trpeza LJubavi u Crkvenoopštinskoj sali u porti Sabornog hrama, za sve koji su svojim prisustvom uveličali današnji praznik.

Scroll To Top
Descargar musica