Proslava Svetog velikomučenika Georgija na Sušaku

Na praznik Obnovljenja hrama Svetog velikomučenika i pobedonosca Georgija u subotu, dana 16. novembra 2019. godine, u Svetogeorgijevskom hramu na Sušaku, NJegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački g. Gerasim načalstvovao je Svetom Arhijerejskom Liturgijom.
Preosvećenom Arhijereju sasluživali su: arhimandrit Naum, protoprezviter-stavrofor Milan Dudukovića (Mitropolija zagrebačko-ljubljanska), protoprezviter-stavrofor Mićo Kostić, prezviter Darko Dugonjić i đakon Budimir Kokotović. Liturgiju su svojim pojanjem ulepšali članovi vizantiskog hora iz Slovenije.
Po okončanju sabranja, Episkop g. Gerasim je čestitao prisutnima današnji praznik, kao i jubilej 80 godina od završetka gradnje i osvećenja hrama Svetog Georgija na Sučaku, besedeći o podvizima i stradanju ovog divnog ugodnika Božijeg.
Hram Svetog velikomučenika Georgija na Sušaku, sazidan je u periodu od 1938. do 1939. godine, kada je osvećen od strane tadašnjeg Patrijarha srpskog Gavrila, Svetog mitropolita Dositeja zagrebačkog, episkopa niškog Jovana (Ilića) i Svetog sveštenomučenika Save gornjokarlovačkog.
Ovom prilikom, ceneći nesebično pokazanu ljubav i bezrezervnu duhovnu i materijalnu pomoć pri izgradnji Eparhijskog dvora u Karlovcu, Episkop g. Gerasim uručio je Episkopsku zahvalnicu Srpskoj pravoslavnoj crkvenoj oštini riječkoj na Rijeci.
Takođe, Episkop je dodelio Arhijerejsku zahvalnicu, gospodinu Žarku Krstanoviću iz Rijeke, za nesebično pokazanu ljubav i uloženi trud u održavanju hrama Svetog velikomučenika i pobedonosca Georgija na Sušaku, kao i pedeset šest godina vernog posluživanja na Svetim Bogosluženjima.

Scroll To Top
Descargar musica