Praznik Uspenja Presvete Bogorodice u manastiru Gomirju

Nјegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački g. Gerasim načalstvovao je na Svetoj arhijerejskoj Liturgiji na praznik Uspenja Presvete Bogorodice, u petak, 15/28. avgusta  2020. godine, u manastru Gomirju, uz sasluženje protoprezvitera-stvavrofora Milana Dudukovića (Mitropolija zagrebačko-ljubljanska), protoprezvitera-stavrofora Miće Kostića, protoprezvitera-stavrofora Jelenka Stojanovića, protoprezvitera Milana Simića, đakona Budimira Kokotovića i đakona Nebojše Anđića.

Po završetku Svete Liturgije obavljena je litija oko manastirskog hrama, nakon čega je osvećeno slavsko koljivo i prerezan kolač. Po okončanju sabranja, vladika  Gerasim, obratio se okupljenim vernima prigodnom besedom, govoreći o značaju današnjeg praznika kao i o značaju Presvete Bogorodice u domostroju spasenja.

„Danas je veliki i Sveti Praznik. Pun je sile Gospodnje, pun je blagodati Božije. Blagodati koja je potrebna svakome od nas da možemo vršiti i ispunjavati zapovesti Gospodnje. A te zapovesti su sila za nas, one su besmrtnost za nas. To su Božanske sile koje unosimo u sebe, da i mi možemo ovde na zemlji početi živeti Večnim Životom, Nebeskim Životom.“ istakao je vladika u svojoj besedi.

U nastavku molitvenog proslavljanja Presvete Bogorodice pripremljena je trpeza ljubavi u manastirskom konaku.

Scroll To Top
Descargar musica