Praznik Svetog velikomučenika Dimitrija i rukopoloženje u Karlovcu

U ponedeljak 08. novembra 2021. godine, kada Naša Sveta Crkva proslavlja uspomenu na divnog ugodnika Božjeg, Svetog velikomučenika Dimitrija – Mitrovdan, Njegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački G. Gerasim služio je Svetu Arhijerejsku Liturgiju u Sabornom hramu Svetog oca Nikolaja Mirlikijskog u Karlovcu.

Preosvećenom Episkopu sasluživalu su sveštenoslužitelji pri Sabornom hramu: protoprezviter-stavrofor Radoslav Anđelić, protoprezviter Darko Dugonjić i protođakon Nebojša Anđić.

Sveštena Episkopija gornjokarlovačka u današnji dan je postala bogatija za još jednog poslanika na Njivi Gospodnjoj. U toku Svete Arhijerejske Liturgije, Njegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački G. Gerasim rukopoložio je u svešteni čin đakona, službenika Eparhije gornjokarlovačke, diplomiranog teologa Sašu Lončinu.

Po okončanju Evharistijskog sabranja, Episkop Gerasim se obratio prisutnim vernicima, čestitavši im današnji veliki praznik Svetog slavnog i dobropobednog velikomučenika, pobedonosca i čudotvorca Dimitrija Solunskog, koji je radije izabrao da strada za svoju veru i sa svojim Gospodom Isusom Hristom, da bi sa njim večno i živeo, negoli da se odrekne svoga Hrista radi ovozemaljske prolazne slave.
Na kraju besede, Episkop Gerasim je čestitao novorukopoloženom đakonu Saši Lončini, kome je zaželeo da revnosno obavlja službu u korist naše Svete Crkve.

Scroll To Top
Descargar musica