Praznik Pokrova Presvete Bogorodice u Plaškom

U ponedeljak, dana 14. oktobra 2019. godine, na praznik Pokrova Presvete Bogorodice, služena je sveta arhijerejska Liturgija u Sabornom hramu Vavedenja Presvete Bogorodice u drevnom sedištu Plaškom.
Evharistijskim sabranjem načalstvovao je Nјegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački g. Gerasim, uz sasluženje arhimandrita Mihaila, protoprezvitera-stavrofora Jelenka Stojanovića, protoprezvitera-stavrofora Milidraga Stokanovića, prezvitera Darka Dugonjića i đakona Budimira Kokotovića.
Besedeći okupljenim vernicima po okončanju sabranja, Episkop g. Gerasim poučio je prisutne o o značaju Presvete Bogorodice u životu Crkve i svakog vernika. Presveta Bogorodica je svagda bila i biće uz onoga, koji je veran NJenom božanstvenom Sinu i koji sledujući Nјegov poziv korača putem večnog spasenja. Prema rečima svetog Jovana Zlatoustog, Ona je prva Naslednica božanstvenih darova i Darovateljka tih darova i blagoslova ljudima, koji traže Gospodnju pomoć i NJenu milost. Tako će biti svagda, do poslednjeg časa i trenutka života sveta.
Nakon sabranja, trudom paroha plaščanskog, prezvitera Saše Kremića, upriličena je Trpeza LJubavi u parohijskom domu za sve koji su svojim prisustvom uveličali današnji praznik.

Scroll To Top
Descargar musica