Praznik Blagovesti u Puli

U četvrtu nedelju Časnog i Velikog posta i ujedno na praznik Blagovesti, dana 07. aprila 2019. godine, Nјegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački g. Gerasim  načalstvovao je Evharistijskim sabranjem u hramu Svetog oca Nikolaja u Puli.

Preosvećenom Gospodinu Episkopu sasluživali su: protoprezviter-stavrofor Goran Petković, prezviter Jovan Galamić, prezviter Darko Dugonjić, đakon Jovan Sretenović (Eparhija šabačka) i đakon Budimir Kokotović.

Sveštena Eparhija gornjokarlovačka tog dana je postala bogatija za još jednog poslanika na NJivi Gospodnjoj. NJegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački g. Gerasim po blagodati i Daru Presvetoga i Životvornoga Duha, danom Svetim Apostolima i Učenicima, od kojih je primio vlast da deli različite činove i stepene onima koji se udostojiše, rukopoložio je ipođakona Iliju Jovića u čin đakona.

U svojoj Arhipastirskoj besedi na kraju sabranja, Episkop g. Gerasim čestitao je vernom narodu Blagovesti – Praznik početka našega spasenja,  uputivši ih na iskreni post i molitvu kako bi se dostojno pripremili za proslavu najvećeg hrišćanskog Praznika Vaskrsenja, kojim je Hristos pobedio greh, smrt i đavola. Na kraju besede, naglasio je, današnjim danom velikim i radosnim za čitavu Eparhiju gornjokarlovačku, jer je rukopoložen novi poslenik na njivi Gospodnjoj, kome je požeo da revnosno obavlja službu na korist Svete Crkve naše.

Scroll To Top
Descargar musica