Potpredsednik Vlade Republike Hrvatske za društvene delatnosti i ljudska prava g. Boris Milošević i saborski zastupnik i predsednik Samostalne demokratske srpske stranke gospodin Milorad Pupovac u poseti Eparhiji gornjokarlovačkoj

Njegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački g. Gerasim je dana 26. februara 2021. godine, u svojoj Episkopiji u gradu Karlovcu primio potpredsednika Vlade Republike Hrvatske za društvene delatnosti i ljudska prava g. Borisa Miloševića i saborskog zastupnika i predsednika Samostalne demokratske srpske stranke prof. dr Milorada Pupovca.

U prijatnom  razgovoru Episkop g. Gerasim je uvažene goste upoznao sa trenutnim stanjem onih gradova i mesta koja su postradala u razornom zemljotresu u decembru 2020. godine, o sadašnjem stanju i životu sveštenstva i naroda na prostoru Eparhije gornjokarlovačke, te o daljoj obnovi i pomoći svetinja i ljudi čija je životna egzistencija narušena.

Episkop g. Gerasim je iskoristio priliku da se po završetku susreta  srdačno zahvali na poseti u nadi da će se obnoviti razrušeni hramovi, parohijski domovi i svakako da će se narodu omogućiti adekvatan prostor za dalji život i boravak na prostoru postradale Banije.

Scroll To Top
Descargar musica