Poseta Petrinji

Njegovo Preosveštenstvo Episkop gornjokarlovački g. Gerasim je u utorak 27. aprila 2021. godine u Petrinji dočekao predsednika Pokrajinske vlade Vojvodine g. Igora Mirovića u čijoj pratnji su bili njegovi najbliži saradnici i predsednika Samostalne demokratske srpske stranke dr Milorada Pupovca.

Pre sastanka sa uvaženim gostima, Episkop Gerasim je obišao trenutni  parohijski dom u kome se privremeno odvija bogoslužbeni život i rad parohije petrinjske. O trenutnim prilikama i daljim planovima o radu na parohiji petrinjskoj Episkopa Gerasima obavestio je paroh, parohije petrinjske protoprezviter Saša Umićević.

Nakon toga, sa uvaženim gostima Episkop Gerasim se susreo kod hrama Svetog Spiridona Čudotvorca u Petrinji koji je trenutno u fazi izgradnje. Preosvećeni Episkop Gerasim je g. Igora Mirovića zajedno sa njegovim saradnicima obvestio o posledicama zemljotresa na celokupnoj Baniji, a u daljem razgovoru govorilo se o obnovi svetinja i objekata u kojem je g. Igor Mirović pokazao dalje interesovanje za saradnju i pomoć, kako bi se koliko je to moguće obezbedili normalni uslovi za život kako ljudi tako i parohija. U nastavku razgovora Episkop Gerasim je uvažene goste upoznao o trenutnim tokovima izgradnje hrama, kao i planove za dalje radove na planu dovršetka izgradnje hrama Svetog Spiridona Čudotvorca.

Uvaženim gostima, srdačno se zahvalio Episkop Gerasim na poseti i nesebičnoj pomoći, izrazivši duboku zahvalnost i radost zbog susreta.

Scroll To Top
Descargar musica