Pomoć u danima iskušenja

U trenucima kada se čitav svet suočava sa epidemijom izazvanom korona virusom, mnogim ljudima starije životne dobi zbog ograničenog kretanja ili socijalnog statusa kupovina osnovnih životnih namirnica predstavlja problem, što je slučaj i na Baniji.

Starajući se o vernom narodu, u toku prethodnih nekoliko dana učinjena je poseta trenutno najugroženijoj grupi stanovništva petrinjske parohije, prilikom koje su uručeni paketi jednokratne pomoći, što predstavlja prvi talas pomoći.

Kako bi naredne dane preporučene izolacije izdržali bez većih problema, humanitarne aktivnosti za ugrožene parohijane sprovodiće se do zvaničnog završetka epidemije.

Povodom novonastale situacije usled pojave pandemije COVID-19, blagoslovom Nјegovog Preosveštensva Episkopa gornjokarlovačkog g. Gerasima, od 19. marta 2020. godine sveštenstvo pri Sabornom hramu Svetog oca Nikolaja u Karlovcu kao i Uprava manastira Presvete Bogorodice Trojereučice u Donjem Budačkom, vodiće posebnu brigu o starijim i nemoćnim parohijanima Karlovca i okoline.
U toku je pružanje pomoći u Karlovcu i okolini, a sveštenstvo poziva sve one koji su sami i nisu u mogućnosti da se u ovim teškim danima staraju o sebi i svojim osnovnim potrebama, da se jave svojim nadležnim sveštenicima.

 

Scroll To Top
Descargar musica