Osvećenje novoobnovljenog hrama u Gornjem Budačkom

Na praznik Uspenija Presvete Bogorodice, Nјegovo Preosveštensvo Episkop gornjokarlovački g. Gerasim, osvetio je novoobnovljeni hram Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca u Gornjem Budačkom.
Nakon čina tronosanja hrama, Episkop g. Gerasim služio je svetu arhijerejsku Liturgiju uz saslužnje: protoprezvitera Milidraga Stokanovića, prezvitera: Jovana Galamića Darka Dugonjića, Branka Santrača i đakona Budimira Kokotovića.
Besedeći okupljenim vernicima, koji su u velikom broju došli u svoj hram, da proslave ovaj veliki dan, Episkop g. Gerasim je čestitao današnji praznik i poučio sve prisutne o značaju Presvete Bogorodice u domostroju spasenja.
Ovom prilikom, ceneći nesebično pokazanu ljubav i bezrezervnu duhovnu i materijalnu pomoć pri obnovi hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Gornjem Budačkom, Episkop g. Gerasim, proglasio je g. Milana Kokira rodom iz Burić Sela a nastanjenog u Beogradu, ktitorom novoobnovljenog hrama. Eparhijskim oredom Svetih novomučenika gornjokarlovačkih, Episkop je odlikovao kuma hrama g. Milu Peuraču, rodom iz Gornjeg Budačkog a nastanjenog u Melburnu, za nesebičnu duhovnu i materijalnu pomoć pri obnovi hrama u Gornjem Budačkom. Episkop se takođe, u svojoj besedi zahvalio arhimandritu Naumu za  veliki trud pri obnovi hrama, kao i svim priložnicima koji su ugradili sebe u obnovu ove divne svetinje, dodelivši im zahvalnice.
Nakon Liturgijskog sabranja upriličena je Trpeza LJubavi u porti hrama, trudom arhimandrita Nauma, za sve koji su svojim prisustvom uveličali današnji praznik.

Scroll To Top
Descargar musica